Borang pesanan

Sunday, 20 November 2016

Resepi di ilhamkan dari Azlina

Bismillah..huih dah rindu gile bg resepi..lepas siap semua keje rumah baru move on pgg hp dan taip resepi pending..dimulai dgn ganace tuk coklat kek yg melt dan sedap
Bahan2
1 cawan serbuk koko,ape2 jenama serbuk koko asalkan jgn pakai serbuk kari

1 tin susu cair/susu segar,susu baru perah dr kambing ke lembu pon boley

1 cawan susu pekat,xkire murah mahal beli kat pasaraya ke kedai acheh ke belasah(ikut kemanisan sendiri boleh rasa bile dah siap kalau agak manis tmbh susu cair lg yg ni ikut individu kalau rasa kurg manis tmbh susu pekat lg ye....

1/2 cawan gula halus,halus maksud  die xkasar..beli kastor halus atau blender atau tumbuk,lempang,cubit ke mana2 asal die jd halus

1/2 cawan milo/vico atau susu coklat serbuk,jgn letak serbuk breeze je khuatir berbuih ganace tu hehe

Masuk dalam 1 periuk walau pon ko kaya raya gune 1 periuk jugak ye letak atas api dan kacau atas api slow smpai xde yg berketul

Ok masukkn 125g butter kacau lg smpai semua larut
Masukkn 150g coklat masakan patah2 eh dan kacau smpai pekat
Biakan semalaman smpai die jd melt pekat boleh tuang atas kek coklat anda...kalau nak cepat sket pekat masuk peti ais nak lg cepat ko sekali masuk dalam peti ais smbil2 lepak smbil rasa coklat tu eh ehe ok selamat mencuba

No comments:

Post a Comment